Foto: Anna Wilhelmsson

Om mig

När jag var 47 år fick jag bröstcancer. Tumören var en decimeter stor när den opererades bort och själv var jag skallig och trött efter tuffa cytostatikakurer. Att få illusionen om evigt liv krossad gjorde förstås att varje dag blev mycket mer värdefull än tidigare.

När jag återvände till jobbet som chef för SVT Jämtland efter sjukskrivningen var det en tuff och konfliktfylld tid. Mitt nya jag ställde högre krav på livskvalitet än mitt gamla - och jag började ifrågasätta om det var rätt att slösa bort dagar på ett jobb som slet på mig och gjorde dagarna gråa.

Efter ett par månader slutade jag på SVT och siktade in mig på att göra det jag tyckte var roligt. Då började jag plugga till Sommelier på Vinkällan i Stockholm. Det var fantastiskt roligt att få ägna dagarna åt något så lustfyllt och att få umgås med matromantiker och vinnördar, som liksom jag kunde ägna hela fikapausen åt att prata om hur fredagens middag gestaltat sig. Alltså vad som serverats på tallrikar och i glas. 

Nu startar jag mitt företag, där jag kan erbjuda en över 20 år lång erfarenhet inom journalistiken på Sveriges radio och SVT, ett stort kontaktnät samt ett livslångt och varmt intresse för god mat och dryck.