Den perfekta aktiviteten till möhippa eller svensexa

Jag har min bas i Östersund i Jämtland men kommer gärna till er där ni är och firar det blivande bröllopet, oavsett om det är Skåne, Göteborg, Stockholm eller Kiruna. 

En bubbelprovning eller ölprovning är två sätt att säkra upp en härlig start på både möhippan och svensexan. Mejla mig på vinprovning@camillawahlman.se så kan vi prata om upplägget. 

Champagne, Cava och Prosecco En festlig inledning på ett firande där vi provar tre av våra mest kända bubbel plus ett överraskningsbubbel och pratar om hur de skiljer sig åt och varför.

Öl med tilltugg Vad smakar bäst till rököl? Vilka ölsorter ska man dricka till cheddar? Och varför heter det egentligen Lager? Här pratar vi ölets historia och smakar oss igenom tidsepoker och geografi. 

Skräddarsydda provningen Tala om vad jubilaren tycker om så skräddarsyr jag en provning som passar hen perfekt.

Mejla mig här om du vill arrangera en vinprovning till företagsfesten eller vännerna.  

 

Prova bubbel, rött vin eller kanske öl? En perfekt start på kvällen på möhippan och svensexan.

Lär om vin från hela världen

Jag kommer gärna till er och håller en vinprovning på valfritt tema. Kombinera med en god måltid och festen är klar! Här är några tips på populära provningar:

Italiens Vin-ABC Njut av de tre kanske mest kända vinerna från Italien: Amarone, Barolo och Chianti och lär dig vad som skiljer de åt.

Dessertvinsprovning Fyra härliga dessertviner som vi provar tillsammans med en buffé av godsaker.

Öl över hela världen Här tar jag fram några olika ölsorter som visar upp lite av den fantastiska mångfald som finns inom ölens värld

Beställ en privat provning genom att mejla vinprovning@camillawahlman.se

 

Italienska viner till höstens mat i reprissändning

Nu på hösten är det många som fyller frysen med svamp och viltkött. När du matchar sådan mat med vin behöver du bryta ner råvarorna i deras mest tydliga egenskaper. Svamp till exempel har umami i sig och viltkött har ofta en liten sötaktig ton. Till båda dessa egenskaper passar det med ett vin med lite fruktsötma.

Den 25 september körde jag en vinprovning on line på Tastezone, som fokuserade på just höstens mat och lämpliga viner från vinlandet Italien. Du kan se provningen i efterhand genom att köpa biljett till reprissändningen av vinprovningen med italienska höstviner.

Prova italienska viner som passar utmärkt till höstens goda middagar. Boka plats på Tastezon.se

Så här går det till

* Anmäl till: vinprovning@camillawahlman.se

* Köp de viner som ingår i provningen

* Logga in på länken till Zoom en halvtimme i förväg

* Häll upp provningsvinerna i de tre glas du ställt upp på bordet

* Njut!

Konsten att kombinera mat med vin

Sötma och syra i maten påverkar hur vinet smakar. Köp reprissändningen av min mat- och vinprovning på Tastezone här: https://tastezone.se/liveprovningar/digital-vinprovning-camilla-wahlman-basta-vinet-till-sommarmaten-210612/