I höst blir det digital vinskola, från hemmastudion i Östersund.

Digital vinskola i höst

Den digitala vinskolan är nu fullbokad, men det kan ev öppnas någon möjlighet vid sent återbud. Mejla vinprovning@camillawahlman.se om du är intresserad av vilka möjligheter det finns att delta i den digitala vinskolan nu i höst eller kommande terminer.

Fokus på vinhistoria på första träffen

Vid vår första träff tittar vi på vinets historia från 8000 år fram till nutid. Vi provsmakar ett vin från Georgien som tillverkats på i princip samma sätt i tusentals år och på ett vin av Italiens mest älskade druva; Sangiovese. 

Följande träffar kommer vår digitala vinskola att fokusera på några av världens allra mest populära druvor:

2) Cabernet Sauvignon

3) Chardonnay 

4) Syrah/Shiraz

5) Riesling

6) Pinot Noir

7) Sauvignon Blanc

8) Nebbiolo och Tempranillo

Vin i praktiken

Förutom att vi provsmakar två viner varje gång som deltagarna själva köpt in i förväg, kommer deltagarna att lära sig en provningsmetodik för att själv kunna prova och bedöma viners kvalitet. Vi kommer också in på lagring och dekantering och förstås – hur man ska tänka när man väljer vin till maten, oavsett om det är fisk, vegetariskt eller kött på menyn. Efter de åtta träffarna är målet att den digitala vinskolans deltagare kommer att ha en klarare bild av vilka viner de tycker bäst om – och hur de ska hitta dem i det enorma utbud av viner som finns där ute.

Även om den digitala vinskolan nu är fullbokad, kan det ev. finnas någon sista minuten-plats. Mejla vinprovning@camillawahlman.se om du är intresserad av vilka möjligheter det finns att delta i den digitala vinskolan nu i höst eller till våren.