I januari 2022 drar jag igång en ny Vinskola del 1. Vill du vara med? Mejla mig på vinprovning@camillawahlman.se. Foto: Fotograf Anna Wilhelmsson.

Digital vinskola del 1 till våren

"Det här veckans höjdpunkt! Jag hoppas dessa torsdagar aldrig tar slut. 😀 Jag har sett många distansprovningar men aldrig live och här är ett utbildningsmoment som jag tycker är jättekul."

Så skriver en av mina elever som går vinskolan nu i höst.

Vill du ha en av platserna på vårens serie vinprovningar med fokus på några av de viktigaste druvorna och stilarna? Mejla mig på vinprovning@camillawahlman.se. Platserna är begränsade. 

Vinskola del 1 börjar onsdag 2 februari kl. 18.00 -19.00 och därefter ojämna veckor fram till 11 maj (åtta tillfällen)

De här druvorna kommer du få bekanta dig med

1) Rkatsiteli och Sangiovese

2) Cabernet Sauvignon

3) Chardonnay 

4) Syrah/Shiraz

5) Riesling

6) Pinot Noir

7) Sauvignon Blanc

8) Nebbiolo och Tempranillo

Vin i praktiken

Förutom att vi provsmakar två viner varje gång som deltagarna själva köpt in i förväg, kommer deltagarna att lära sig en provningsmetodik för att själv kunna prova och bedöma viners kvalitet.

Vi kommer att prata om lagring av vin och hur och varför man dekanterar. Självklart blir det också ett stort fokus på hur du ska tänka när du väljer vin till maten, oavsett om det är fisk, vegetariskt eller kött på menyn.

Efter de åtta träffarna kommer du att ha en klarare bild av vilka viner du tycker bäst om – och hur du ska hitta dem i det stora utbud av viner som finns där ute.

Höstens vinskola blev snabbt fullbokad. Mejla vinprovning@camillawahlman.se om du vill ha en plats på vårens vinskola del 1, som drar igång i februari 2022.

 

Gå till den här sidan om du vill se vilka druvor som ingår i vinskola 2, som börjar torsdag 20 januari.